Thrillermiddag

Gepubliceerd op 14 november 2018 om 15:06

Afgelopen maand heb ik kennis gemaakt met de anders-dan-anders aanpak van de ThrillerAcademie. Op 19 oktober organiseerden Marelle Boersma en Antoinette Kalkman een zogenaamde 'suspense show'. Natuurlijk gooide ik gelijk mijn hele planning overhoop om hierbij te kunnen zijn. Tijdens de schrijfweek op Ameland hadden ze mij al nieuwsgierig gemaakt naar hun nieuwe onderneming. Wat houdt de ThrillerAcademie in en is het misschien iets voor mij? 

Gewapend met 'my little black book' trek ik eropuit. Radio weer eens heerlijk hard aan en op naar Fort aan de Klop in Utrecht. Vanaf de parkeerplaats is het nog een stukje lopen door een prachtig park. De herfstzon schijnt heerlijk, dus dit is zeker geen straf. Al gauw zie ik het fort opdoemen tussen de kleurige bomen. Wat een plaatje! Ik begrijp wel dat ze deze locatie hebben gekozen. Alles hier schreeuwt inspiratie. 

Bij het fort aangekomen zie ik al gauw een vrouw alleen ronddwalen, zij komt vast ook voor de Thrillermiddag. We besluiten om heerlijk buiten nog even in de zon te gaan zitten. Langzamerhand wordt de groep steeds groter en er komen ook wat bekende gezichten aangelopen van de schrijfweek. Natuurlijk valt mijn oog al gauw op Jolanda Pikkaart, ze is niet voor niets 'de kleurige schrijfcoach'. Super leuk om ze hier weer te zien in deze setting. We zitten eigenlijk wel lekker zo op het terras, maar we komen hier niet om sproetjes te kweken. Eenmaal binnen gaan we er eens goed voor zitten. Als eerste is Marelle aan het woord. Zij vertelt hoe de ThrillerAcademie is ontstaan en wat ze ons hiermee kunnen bieden. Ze laat ons proeven van de verschillende modules die je daar kunt volgen en we mogen een kijkje nemen in haar schrijversbrein. 

Van schrijftechniek naar personages, locatie, verhaal en natuurlijk spanning! Ze bieden een schrijfopleiding op maat, waarbij je zelf de modules kunt kiezen. Wat heb jij op dat moment nodig om je boek te kunnen schrijven? Alle modules bestaan uit een intake - 3 lessen schrijftechniek + oefening - een afsluitende opdracht en natuurlijk feedback. Allemaal aangepast op jou als schrijver, zo kan je de nieuwe kennis gelijk actief gaan gebruiken bij het schrijven van jouw boek. De opleiding start in januari en de volgende modules worden aangeboden: Verhaal & structuur - Personage & perspectief - Locatie & sfeer - Spanning & suspense. Je bepaalt zelf welke module(s) je wilt volgen en in welke volgorde. 

Vervolgens komt Antoinette naar voren. Zij maakt ons wegwijs in de wereld van personal branding en boekmarketing. Hartstikke gaaf als je boek eenmaal geschreven is, maar deze verkoopt zich helaas niet vanzelf. Wie ben jij als schrijver en wat voor boodschap wil je overbrengen? Zij stelt de vraag om onszelf in één zin te omschrijven. Bij mij komt daar het volgende naar voren:

"Enthousiast en leergierig grijp ik alles met beide handen aan, het volhouden en afmaken vind ik vaak lastig."

Hierop kaatst zij terug dat het onlangs wel gelukt is om een verhaal te schrijven voor de bundel 'Paal 15'. Waarom lukt dat dan ineens wel? Oké, daar heeft ze nogal een punt. Over een eye-opener gesproken. Ze neemt ons verder mee in de wereld van marketing en dat hier een gezonde dosis lef bij komt kijken. Durf uit je comfortzone te stappen. 

"Leg de lat hoog genoeg, zodat je er net op je tenen bij kunt."

Op dit moment schrijf ik mijn doel op. Voor mijn 35e heb ik een thriller geschreven. Ogen worden geopend, ideeën worden geboren, enthousiasme wordt aangewakkerd. Mijn doel is nog erg kort door de bocht, maar ik heb mezelf gelukkig vijf jaar gegeven om hier naartoe te werken. Ik weet wel dat de ThrillerAcademie mij hier zeker bij gaat helpen. Wanneer ik terugloop naar de auto voelt het alsof ik wat gegroeid ben. Ik voel mij zelfverzekerd en mijn weg is helder. Dat boek gaat er komen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie
6 jaar geleden

Leuk joh! En tof dat ze ook andere workshops aanbieden. Ik ben heel benieuwd wat het je gaat brengen. Zet hem op! Xx